måndag 20 april 2015

Tankeomriktning

Sitter här efter att försökt landa efter en helg med mycket känslor och vändningar med att måla något. Jag hade en ide efter en text jag fick ner på papper i helgen, bilden av en scen som de mer vridna delarna av mig, delar som jag är väl vän med, kom upp med. Vi har en bra och sund relation, jag och mitt vridna själv.

Det jag upptäckte var att jag inte fick fram något som var "perfekt" från början och jag gillade inte resultatet. Men efter att tänkt på det ett tag så insåg jag att det var inte det jag hade målat de för. Ja, jag ville visualisera en sinnesbild men det handlade också om njutningen i skapandet. Det jag hela tiden förespråkar. Varför kan jag predika om det och inte praktisera det i mitt eget sinne? Helt plötsligt var bilden skitbra. Det var ju ett lärande målande, en avslappning. Sen får jag se vad jag kan göra med målningen. Hur jag kan göra den bättre.

Helvete, ifall jag vill utvecklas till en konstnären värd namnet får jag inte ta mig så pass seriös så jag inte kan göra en tavla som inte lever upp till någon "hög" standard. Det handlar ju att skapa med händerna, finna en tillfredsställelse som inte går att förklara men som går djupt och gör att jag mår bra. Det är processen, inte resultatet.  Nu rör sig tanken i rätt riktning igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar