måndag 23 mars 2015

Skägg, skägg, massa skägg


Låt oss tala skägg. Det har inte undgått någon att skägg varit populärt och trendigt de senaste åren. Något som gläder mig. Jag har alltid gillat skägg men det har inte varit det lättaste att veta hur man kan ta hand om det och vilka stilar som finns. Tips och råd var inte det lättaste att hitta under den period då jag började kunna skaffa mig ett skägg värt namnet. Men med utveklingen av internet så har jag kunnat hitta mer, mina vänner som gillar skägg har kunnat hitta mer och informerat mig. Så de två förebilderna jag har som jag känner är Kaj, kompis och bror som kan hitta allt och John, ett muskelpaket och stolt skäggbärare, en bekantskap jag gjort genom gymmet.

Men till bilderna. De porträtterar favoriterna jag har just nu. Första bilden är på modellen Rick Hall som jag inte vet så mycket om, förutom att han är vältränad, tatuerad och har ett redigt skoghuggarskägg.

Andra kanske fler folk känner igen. Mr Aaron Kaufman från fast and loud. Gillar skägget och karaktären som presenteras på tv.

De två följande bilderna är på Karl Marx och Friedrich Engels, de två som skrev det kommunistiska manifestet. Vi borde få se fler politiska figurer i skägg och kostym tycker jag.

Sen kommer det största inflytandet på ig i mitt skrivande, Allen Ginsberg, med ett foto från tidigaste delen av 60-talet, då hans dkägg var som fränast, enligt mig. Sen vart det för långt.

Sist är en av mest inflytande bohemerna i "modern" rid. Whalt Whitman. Jag har bara en svag punkt för män i kostym och bohemisk skäggväxt. Specielt när de kan rocka det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar