måndag 16 mars 2015

Frågor om tankarna inne i min inre filosof

Jag har en vilja till att skapa en sammanfattning för mina idéer. Jag vet bara inte hur. Jag har tankar som handlar om hur jag ser på kultur, varför jag skapar, kanske till och med en grundläggande filosofi om vad jag vill att kultur ska handla om. Iallafall min kultur, mina dikter, mina tavlor.

Det jag tror är bra är att ifall jag börjar att skriva ner dem och förhoppningsvis får en person (eller flera) utanför mitt eget huvud som kan ge mig feedback är att jag då förstår idéerna bättre och då förstå mig bättre.

Sen att ge dem till min publik, ni, är något som ska vara slutmålet för jag tror at jag har något att ge till diskussionen om vad kultur ska vara.

Inget skapande utan tvivel. Är det jante som kommer på besök. Vem är jag att berätta för folk vad kultur är? Jag har ingen utbildning, ingen kandidatexamen, inget diplom sitter på min vägg. Jag har bara ett brinnande intresse, en nördighet, en vilja att förstå vad som händer inom mig och utanför.

Jag läser om, tittar på och lyssnar på böcker och dokumentärer som handlar om just kultur. jag har poäng och en nivå av utbildning genom folkhögskolor, högskolor, tillochmed universitet så varför skulle inte det jag har att säga vara av vikt, till nytta för många fler än mig. Ifall jag har ideer som jag tror kan betyda en hel del för rätt många är inte det då min skyldighet att föra dem till allmänhetens beskådning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar