måndag 5 januari 2015

Books nr1Tänkte ge lite boktips nu så här in på det nya året. För jag har bestämt mig att läsa mer själv. 
Nr1: Thomas Nagel`s "vad är meningen med alltihop?" En bok som ger en redogörelse för de grundläggande filosofiska frågorna som vi har i dagens läge. Frågor från hur vi egentligen vet något till vad som är livets mening. Och det fina med boken är att den inte ger något svar utan enbart presenterar frågorna. Så vi som läsare har något att fundera på.

Nr2 Richard Ohlsson`s " Filosofi från Sokrates till Anderberg" 
Då den föregående boken presenterar frågorna så presenterar den här filosofisa personligheter. Då den är skriven för gymnasieelever, något som inte är dåligt, är den väldigt lättläst och en bra början ifall man vill veta något om filosoferna som är störst i västerländsk kanon från ett svenskt perspektiv. Det finns mer kompletta böcker om filosofer men de har en tendens att bli väldigt tjocka, väldigt fulla med info och kanske inte de bästa att börja med. Så den här var riktigt bra.

Nr3: Magnus Gners & Per Sjölund`s "Slipsboken"

En charmig liten bok om just slipsar. Hur de kom till att finnas, vad olika slipsar kan betyda, hur de är uppbyggda, vad man ska titta efter hos en slips och olika märken. Är man intresserad av mode så är detta ett måste enligt mig. Lika kul och viktig som "snyggt" och "dressing the man". 

De börjar jag med. Har hur många böcker jag vill läsa men måste ju ta en i taget. Så nu har jag börja med sagan om ringen-trilogin för jag har faktiskt inte läst dem, för att vara ärlig och jag fick dem av min kära Åsa i födelsedagspresent. Tala om att ha anledning till att läsa dem.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar