måndag 3 november 2014

Apropå kaffe

Har insett hur mycket jag snöat in på kaffe. För typ åtta år sen, senast jag studerade på högre nivå, så var det liknande kost man hade, då som nu. Automatkaffe och socker i olika former. Vad som fanns i automaterna helt enkelt. Och man nöjde sig, kaffet kunde till och med vara gott ibland

Men nu är det en annan femma. Visst att det är färdiglagat och snabbmat som gäller men fy fan vad kräsen jag känner mg till kaffet. Det smakar inte bra!! Även om det är ett av de vanliga ärkerna som serveras och inte något budgetmärke som gäller när det kommer till det som serveras så är jag verkligen inte förtjust i det. Det är bara ett sätt att få i sig koffein.

Efter att några av mina fina vänner fixade så jag kunde börja mala bönor hemma så har jag blivit kräsen så in i helvete. Till och med Zoegas, som är ett kvalitetskaffe bland standardutbudet i vilken affär som helst, är på gränsen till att jag ska förkasta det. JAG HAR BLIVIT SNOBB!!!!

En lista eller två behövs här. Denna snobb gillar dessa:
Zoegas Presso
Lavassa Qualita Rossa
Johan och nyströms Brasilian yellow burbon
Kahls Keyanska blandning.

Det är de jag hittills kan säga at jag tycker om för de har jag druckit ofta under en längre tid. Men det finns så många mer jag skulle vilja testa. Ta Johan och Nyström, ett kafferosteri från shlm, har en uppsjö av sorter som måste testas. Och Yard dog. De är de jag fokuserar på att testa på först. Det finns så mycket mer men jag skulle bara få panik för jag vill testa allt om jag tittade för mycket på kaffesidor på nätet.

Hon är snart elva...vågar jag ta en kopp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar