söndag 3 augusti 2014

På tal om festivaler

Många talar om på sociala medier om pridefestivalen. Mycket är positivt och det tycker jag är bra. Positivitet är bra. Men mycket skit är det också. Folk som klagar över att det är hbtq-människor som fixar en fest för sina intressen och skapar en fest för dem. Något jag inte fattar.

Hoppas jag formulerar detta på rätt sätt så poängen kommer fram rätt. För mig är anledningen egentligen inte relevant. För om någon är hbtq spelar ingen roll för mig. Det är inte något jag tar in i beräkningen när jag träffar någon ny människa som jag lär känna. Det är inte "viktigt". För personligheten är ju viktigare när det kommer till om vi kommer överens eller inte. Så jäkla irriterande att såna här problematiseringar måste komma upp. Låt folk ha kul på sitt viss. De skadar ju ingen.

Ifall någon fixar en fest för sina gelikar och sitt liv så är det så. Ifall du inte är intresserad så gå inte dit eller klaga. Det borde vara så simpelt. Det är så simpelt för andra festivaler ju. Hör ingen klaga över Roskilde eller Hultsfred eller liknande festivaler.  Så slappna av lite och försök att ha kul.

På tal om festivaler. Samtidigt som det var roligheter så hade vi kulturfest i köping. Det märktes att det var första gången för det var problem men det fanns många hjälpsamma och fina människor som ställde upp och gjorde sitt bästa så det bliv så bra det kunde bli. Det var en riktigt fin grej att se och ifall de läser detta så hoppas jag att de vet vilka de är och tar emot mitt tack till dem! Och Erika som var spindeln i nätet gjorde ett riktigt bra jobb fastän hon hade FÖR mycket på sitt bord under helgen. Så all credd till henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar