fredag 15 augusti 2014

Apropå regn, konst och skapande

Sitter framför datorn med öppet fönster och lyssnar på regnet. Härlig grej faktiskt. Just hur det kan vara så olika hur man upplever det. Inne och det regnar = skitmysig! Ute och det regnar = då jävlar klagas det och är irriterande. Noterbart.

Mer intressant så är glädjen att det finns ett vedertaget begrepp som heter collagekonst. WOHO!! En konstform som jag kan börja med och har börjat med redan, då jag inte har talangen i fingrarna att måla eller rita. Men klipp och klistra och en viss grund i min förståelse för symbolik. Redan gjort en tavla och påbörjat den andra. Så med sax och lim i högsta hugg så ska här skapas!!

Det leder mig till de andra djupare funderingen idag. Just varför vi människor är så benägna att skapa. Att vi är så pass pepp på det att det finns de som hänger hela sina liv till konst, poesi, musik och liknande. Varifrån i våra mer primitiva sidor kommer dessa begär ifrån. Är det skillnad på anledningen mellan då och nu i varför vi skapar. Såna frågor som leder till mer frågor som leder till mer frågor som kanske leder till svar. Just nu är det väl något grundläggande svar jag letar efter. Är det för att nå närmare gud eller det absoluta? Är det för att skapa gemenskap? Är det för att hävda sig själv? Något åt det hållet.

En till kopp te på den frågan kanske...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar