söndag 25 maj 2014

Rösta, för det finns de som inte får

Älska är ett stort ord. Så jag vet inte om jag kan använda det till att jag är glad över att bo i Sverige. Men det är jävligt nära. Jag är väl medveten om att jag kunde haft oturen att födas i ett land där vi inte har de fördelar som vi har i landet.

För vi väljer ju inte vart vi föds, lika lite som vi väljer våran hudfärg eller sexualitet. Så jag är tacksam att födas i ett land som är så pass bra som vi faktiskt har det.

Men kan det bli bättre. JA! Vi kan alltid bli bättre. Det är därför vi måste ta och rösta. Det är det mest grundläggande vi kan göra. Sedan tycker jag personligen att vi måste engagera oss mer. Genom föreningar, genom partier eller folkrörelser, på vilket sätt ni än vill.

Så jag kan säga att jag älskar det svenska samhället så pass att jag vill göra mitt för att det ska bli bättre. Och att jag älskar det så pass så jag ser att Sverige inte består av gränser utan av de som bor inom dem. Och det är mitt hem.

Och alla som kommit före mig och står bredvid mig och kämpar tillsammans, det är för dem vi måste rösta och kämpa vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar