fredag 16 maj 2014

Reclaiming the word "vuxendagis"

Ett praktiskt exempel som jag tycker att ett kulturellt parti skulle kunna kämpa för är att det skulle finnas både en fungerande ungdomsgård och en kulturell plats för vuxna att träffas.
Ungdomsgården säjer ju sig själv. En mötesplats för ungdomar med allt vad det innebär. Har inte tänkt så mycket på just den biten förutom att ungdomsgårdarna i Arboga där jag växte upp betydde nåt för mig.

Men det är just kulturhus för vuxna är något som jag och vänner diskuterat en del.
Skämtsamt ett "vuxendagis" då det kan ses som något ungdomligt och hobbyaktigt att hålla på med konst, poesi och musik i vuxen ålder.

 Men seriöst satsa på att det ska finnas ett ställe där människor som inte har för hög ålder för ungdomsgården att träffas och hålla på med konstnärlig verksamhet ihop eller för sig själv. Även om man håller på själv i en sådant ställe så kommer det finnas folk med samma intressen att finnas så man kan diskutera och få feedback på det man håller på med ifall man vill.

Många byggnader i Köping har jag och de andra suttit och fantiserad om hur man skulle kunna göra om till en sådant hus.

" Där uppe kontor och skrivarverkstäder, på det planet ateljéer och galleri, replokaler i källaren osv osv"

Tankarna om en partipolitisk rörelse i all kulturs tjänst tar form. Mest för att de som håller på med amatörkultur och ideell kultur måste hålla sig politiskt och religiöst obundna, vilket jag har all förståelse för och tycker ät bra. Just partivinkeln är min lilla dröm att få göra något mer än vad jag redan gör för att stödja kultur.

Så till alla som driver saker för kulturen och brinner för den, min kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar