måndag 12 maj 2014

Har ej en passande titel...

En av de punkter jag kommit på till partiet som jag funderar på är hur man ska se på globalisering. Vet att den frågan har funnits hur länge som helst. Speciellt efter saker som EU och internet började utvecklats. Det jag ser som problemet, och har för mig att fler än jag känner så, är att det har kommit att handla om finans och inte lett till mer acceptans människor emellan. I min värld handlar globaliseringen om hur idéer och människor ska fara mellan folken och påverka för att det ska leda till en utveckling där den civiliserade delen av oss ska bli större och större. För att vara krass så är vi inte så civiliserade som vi gärna vill tro att vi är, jag inräknad.

En annan sak som jag brinner för som jag hoppas kan komma med i ett program är att populärkulturen får en status som den förtjänar. Då inte populärkultur enbart som i NRJ`s låtlista utan alla amatörband, subgenrer, undergroundhiphop och så mycket mer ska räknas med. Och självfallet all den fria kulturen som i oberoende teatrar, skivmärken, förlag av alla de slag osv. Bara för att de inte ligger på toppen av den kulturella skalan betyder inte att de inte betyder något. De betyder jävligt mycket. Visst är jag partisk då jag är i underjorden själv. Romantisk som jag är tror jag att jag är det.

En annan fråga som inte har med kultur att göra men jag tycker är skitviktig är de sociala yrkena. (Sjukvård, socialen, lärare osv osv)  Tycker att sådana yrken och den roll de har i ett väl fungerande samhälle är skitviktiga. Ändå verkar det som de bara blir sämre och sämre. Varför är min fråga? Är det för de är så kallade "kvinnodominerade" yrken? Mer status måste de ha iallafall för de är skitviktiga för att de räddar ju liv på flera plan. Inte bara mer utan en av de högsta statusarna.

Vi kanske borde titta på hur könsfördelningen i kulturen är för den delen också så det inte blir en "vi-dem"situation utan "alla vi som är engagerade"situation. För alla människor inom kulturen är viktiga. För det handlar om mänsklighet och alla dess aspekter

Som ett citat jag ofta upprepar: without poeple you are nothing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar