onsdag 7 maj 2014

Fram med vattenballongerna! Nu är det upp till kamp!!

Det började som ett skämt. Att det kanske behövdes skapas nya partier för att få ny vitalitet i svensk politik och ett förslag var Kulturnördarnas part. " We are the culturenerds! Obey or get waterbalooned!!"

Men det kanske behövs något liknande. De organisationer som jobbar med och för icke vinstdrivande kultur är oftast politiskt och religiöst obundna, vilket är bra. För då finns det inte något bakom som stör deras jobb. Tänker mest på bildningsförbund som Studiefrämjandet och organisationer som Kontaktnätet. De är jävligt bra organisationer som behövs.

Men det kanske behövs något parti för att verkligen nå fram till de i riksdagssalen som kan banka in i skallen att kulturen inte ska vara en vara på den kapitalistiska marknaden. Sälja så man kan leva på den är jättebra om konstnären kan och vill satsa på det, absolut. Men alla som håller på med kultur bara för de älskar det och har det som (livs)nödvändighet på sin fritid ska också kunna fixa lokaler, platser och material utan att behöva kämpa med krånglig byråkrati. Det ska vara skitenkelt ifall jag fick välja.

Återigen, så ingen missförstår mig, jag dissar inte alla studieförbund och andra organisationer som hjälper människor att hålla på med kultur. De behövs verkligen. Det ska vara en punkt i ett partiprogram att hjälpa dem så de kan hjälpa andra.

Hittills har jag kommit på namnet på ett kulturellt engagerat parti.  K.A.P. Vet inte om det ska stå för Kulturaktivas Parti Eller kulturaktivisternas parti än. Båda låter bra men vet inte vilken som skulle låta bäst hos folket. Vad tror ni?

2 kommentarer:

  1. Bra! Jobba i rätt ordning! 1-namn 2-logga 3-politisk agenda! f.ö låter väl "aktivist" förmodligen sämre hos svenska folket än "aktiv" :)

    SvaraRadera