lördag 24 maj 2014

En poetisk gallerists dagbok

9:00. Ännu en dålig dröm. Mardrömmar kan vara fascinerande men den här vara bara dålig. Lämnade en avsmak i munnen som jag inte vill ha. Önskar jag kunde komma ihåg dem. Det är bara en avsmak i sinnet som när jag vaknar.

10:13. Släntrar in på galleriet. Är inte alls på humör. kunde inte vakna ordentligt. Och direkt går stressen igång. Helvete, vill bara ha en kaffe så jag kan vakna ordentligt.

12.00 Det är hyfsad med folk. Sett mer men ändå bra. Dock så strulade skrivaren så det var stressande och gillar inte stress. Vill bara sitta bakom min bänk och dricka kaffe och försöka vara vänlig mot besökarna. Det är för varmt i galleriet också. Sprang runt hela stan bara för en patron svart färg till skrivaren. Fanns det? Så klart inte. Helvete...

14.31. Det tunnade ut runt ett redan. Kom inga fler besökare. Inget jag hade något emot. Kunde vi i personalen sitta och snacka skit med ena konstnären.  Så det var lite tidigare så hem och äta och halvdö på en soffa som börjar bli för van vid mig. Vi behöver snart separera bara för att åter hitta gnistan i vårt förhållande, jag och min soffa.

18.47. Rastlös och väldigt varm. Vill ut men alla är upptagna. Och lika utslagna av en värme som vi nordbor inte är vana vid. Det ska regna för fan.

20.41. Accepterat att det inte kommer bli något mer utanför min egen dörr. Tänder en cigarr och skriver ner detta. Orkar jag mat? Mysterie som kanske avslöjar sig senare. Imorrn är det mors dag. Leve min morsa. Hade hon inte fått till det den där natten 9 månader innan jag föddes hade jag inte kunnat existera. Så hurra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar