torsdag 3 april 2014

Smells like nonfuctional nose....

För att nämna lite mer om just det här med luktkänseln. Som sagt, jag har ingen luktkänsel och har aldrig haft. Vet inte ens hur vitlök luktar och det är min favoritkryddning.

För där har vi en myt som jag vill pusha för att krossa. Att ifall man inte har någon lukt har man ingen smak. Vilket är fel. Jag har väldigt bra smaksinne. Lika bra som någon annans. Även om de samarbetar, alla de fem sinnena, så är de fortfarande skilda system i våran kropp. Det är lika befängt att säga att en blind inte har någon känsel.

Och fråga mig inte om jag inte saknar att inte kunna lukta på något för jag vet inte något annat. Vet inte ens om jag skulle vilja ha ett luktsinne nu ifall jag fick chansen för det skulle nog överbelasta min hjärna så mycket med ny info som den är tvungen att lära sig så det skulle nog inte vara värt det.

De gånger det blir ett handikapp är ifall det kulle brinna för då kan jag inte känna brandlukten som exempel. Sen är det just sånt här med att jag inte vet när mat blir dåligt, om jag kan använda en t-shirt en dag till, ifall jag glömt något under soffan som börjat mögla osv osv. Mycket småsaker men ändå saker som andra tar för givet.

Men ifall jag ska gå på vad folk säger så lyckas jag hålla mig hyfsat ren och fräsch iallafall. Att lägenheten är kaos handlar mer om lathet än saknad av lukt.

Mer har jag väl inte just nu om det.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar