söndag 27 april 2014

Music flows in my head

"I get a taste in my mouth, when desperation takes hold" - Joy Division

Raden är tagen från J D`s love will tear us apart again. Ville skriva något om musik igår för igår var det Record store day. En dag för oberoende skivaffärer. Och musiken är en konstform som alltid funnits där för mig. Även om jag försökt att vara musiker så saknar jag disciplinen att sitta alla de timmar det krävs för att jag ska nå en nivå för att vara nöjd, så kan jag inte förringa den njutning det är att höra en låt eller grupp, om och om och om igen.

För ibland hittar jag de grupper eller låtar som alltid kommer finnas där. De kan till och med få olika meningar under olika stadier i mitt liv. Det är det som är så underbart. Även om jag inte själv skapat dem så blir en annans skapelse en så stor del av en själv så den blir "min". Och där har vi det som är så viktigt med kultur. De gör att vi får en koppling mellan varan. Även om skaparen av en text är för länge borta, så som med Ian Curtis som skrev texten till raden ovan, så får vi en koppling till honom. Och med alla andra som älskar den låten.

Och att jag kan finna tröst i musiken är en gåva som livet gett som jag hoppas jag aldrig förlorar. att kunna känna sig på ett visst humör och hitta rätt låt för att förstärka känslan eller få utlopp för den då jag inte själv hittar orden att kunna skriva om det.

Ett försök till att förklara varför jag vill ge mitt liv till att all konst ska fortsätta finnas. I alla former, i all varianter. De räddar liv.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar