söndag 2 mars 2014

Tips på slöa dagars sysselsättning

Herregud, helt utslagen efter fredagens häftiga kulturträff på smedjan. Massa folk som kom och delade med sig eller bara lyssnade och tittade.

Det är såna här dagar som man egentligen bara vill ligga och glo på tv eller läsa något. Och där av har jag lite tips på författare som är goa att läsa. Såna författare som inte är för svårsmälta men inte heller är tråkiga på något sätt.

Vi börjar med Clive Barker och ifall ni kan få tag i Hellbound Heart så är det en bok eller novell som är underbar. Den ligger som grund för filmerna Hellraiser som många känner igen. Det bästa med Clive Barker är att det oftast inte monstren som är the bad guys i berättelsen. Monstren gör bara vad som ligger i monstrens natur att göra.Oftast är det människans sämre sida som är boven i dramat. Andra bra Clive Barkerböcker är Cabal, books of blood och den blodbestänkta väven.

Den andra jag tänkte tipsa om är inte så mycket en författare utan en serie. Det är Metro 2033-serien Skapad av Dimitrij Gluchovskij, som skrivit de två första bökerna, 2033 och 2034. Han bestämde sig sen för att släppa konceptet fritt och det har släppts 10 fantales i Ryssland men bara en på svenska. Det handlar om att mänskligheten har flytt ner i Moskvas Metrosystem. Ytterst fascinerande och spännande berättelser,
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar