tisdag 11 mars 2014

Inte än det valet

Då jag sitter och tittar på en dokumentär om tibetanska yogis, deras mystiker, så kommer mina funderingar om munklivet och hur romantiska de kan vara. För jag har under mitt liv funderat på om jag skulle ta och bli munk. Just för att det verkar som en bra sak att göra. Att fokusera hela mitt liv mot en enda sak. Min bild är förmodligen helt fel hur det är att vara munk.

Men hela tiden kommer jag till samma slutsats. Att jag inte är redo för det på grund av att jag skulle göra det av fel orsaker. Jag skulle fly från den världsliga världen istället för att ta det som en naturligt steg i mitt liv.

Jag har inte tillräckligt med äkta kunskap om den religion jag är nära. Jag är inte ens med i ett samfund än.

Som senast när jag gick ner mig skulle inte ett munkliv ens vara att rekommendera. För att ta det steget måste det vara med sunt sinne och du måste vara bered att försaka vissa saker som jag inte är bered att försaka.

Så som att lämna hoppet att hitta nån att dela livet med till exempel. Jag har drömmar som kan bli verklighet och jag är inte bered att lämna dem. Och att ta och bli munk bara för att slippa bli besviken och sårad ifall det inte blir så är fel.

För jag har hört att ifall du blir munk eller nunna är det för att du vill det inte för att du ska fly från nåt.

Så munken Daniel L Kluck ligger nog väldigt långt fram i tiden om det ens händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar