onsdag 12 mars 2014

El puro...Kom nyss på att jag inte skrivit så mycket på bloggen om mitt stora intresse i cigarrer. Så det måste åtgärdas. Bilden är tagen på den låda jag har mina cigarrer i. Det kallas plastior. Som det hörs så är det en plastlåda inköpt på claes ohlson som jag har utrustad med så kallade beads som jag fuktar och sedan  håller fukten inne i lådan. För det är viktigt att det är mellan 65 och 70 procent fuktighet i lådan för att cigarrerna ska må bra.

Vet inte riktigt varför jag började röka cigarr. Det kan vara så att jag läste om wolverine som rökte cigarr och tyckte det var så häftigt. Eller att jag gillade smaken från dem och att det inte var så mycket nikotinet (även om det spelar roll) utan att kunna sitta och slappna av och röka en god cigarr.

Jag har rökt cigarr frå och till sen 14 års ålder då jag började med tobak. Det var enkelt att åka ner på macken och köpa sig några för typ 10-12 kr st. Inte några bra men ändå. Men sweriöst intresse fick jag inte förren förra året då jag fick ekonomin att köpa bättre cigarrer och kunna förvara dem på rätt sätt.

Alla tjatar om Kubanska och visst de är speciella men jag personligen älskar dominikanska bättre. Mest för att de är så mjuka i sin smak och oftast mer prisvärda än Kubanska. Kubanska kan ju pressa upp priserna pga sin status och då kostar de för mycket för min smak.

El puro som titeln säger är ett gammalt ord för cigarr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar