fredag 21 februari 2014

I dont know...

Varför är jag så skum i huvudet idag?
Är det febern eller håller jag på att stänga av igen? Är det så att för att rädda sig själv så håller hjärnan på att stänga ner så mycket som möjligt rent känslomässigt? Vet inte om det är en bra grej eller inte. Varit där förut under en längre tid. Även om jag är nykter nu så vet jag inte om det skulle vara en så bra grej.  Speciellt inte nu när jag snart äntligen ska få komma till professionell hjälp och kunna lösa problemen.

Apatin jag känner just nu är inte en bra grej. Att inte känna nåt inför omvärlden. Går emot allt jag tror på. Kan inte ens känna ilska över situationen längre.

Skulle mina vänner förstå om jag stänger av ett tag? Skulle de kunna fortsätta bry sig om jag inte längre orka med att känna ett tag? Skulle jag förstå?

För även om jag mår dåligt av vad jag känner så är det just känslorna som är en del av vad som gör mig så talangfull som poet.

en minut efter en minut, sekund för sekund...

4 kommentarer:

  1. Hjärnan, hela systemet, också kroppen kan behöva stänga av ibland, och det är helt okej, och ibland får man bara ha förtröstan, lita på att det händer något fast det inte verkar så. Någonstans läker själen och kroppen fast ytan är blickstilla och känslorna står och stampar, eller slocknar. Det finns ju också något som kan kallas "emotional burnout", att man bara släcker och vilar när man känt väldigt starkt väldigt länge, och jag tror att din och min situation är lite lika, på vissa sätt. Jag genomgår en stor omvälvning, som du vet, och ibland så bryr jag mig inte, jag övermannas bara av en helt extrem trötthet, jag orkar inte prata med någon, göra något eller tänka eller känna något speciellt, jag bara skrotar runt, tvärsomnar på soffan, sitter och stirrar med kaffekoppen framför mig, väntar på något, vad som helst, och rätt som det är så är jag på gång igen. Och du frågar om folk skulle acceptera att du stänger av, och det är jag helt säker på. Jag, vi, alla finns kvar, medan du gör det du måste, och de som inte orkar vänta medan du läker och stänger av, de kan ju dra åt skogen ju 8-)

    SvaraRadera
  2. Jag kan endast svara för mig, men i mitt fall så väntar jag hur du än vill göra min broder.

    SvaraRadera