söndag 16 februari 2014

Gråa söndagar i soffan

Det finns de tankar som vägrar lämna mitt huvud men jag vet inte hur jag ska utveckla dem. Kanske de inte behöver utvecklas. De kanske passar exakt som de är. 

En av dem är att det mest ondskefulla någon kan göra är att få någon annan att känna att de inte betyder något. Alla betyder något. De har en roll, en betydelse. Jag kanske nämnt tidigare en tankegång som jag verkligen känner för. och det är att sant hat är den del av oss som ser oss separerade från resten av skapelsen medans sann kärlek är den del som ser allt som en sömlös helhet. Och bryta mot sann kärlek är hemskt, bara hemskt. Det känns som att när vi går in på sant hat så kan vi starta krig, få folk att göra hemska saker mot sig själv och andra. 

Jag ska inte dra alla över en kam men jag har hört flera som har haft tankar som hamnar inom sant hat. Jag har haft dem. Mest mot mig själv. Att det är nåt fel med mig så jag i vissa aspekter inte duger och därför inte är del av mänskligheten.

Men jag har hittad vart jag tillhör och vart jag gör bra så jag vet att jag tillhör mänskligheten och tillhör den sömlösa helheten som är kärlek. Och att vara i det tankeflödet när man ser det är verkligen betydelsefull och därigenom väldigt tillfredsställande på en väldigt djup nivå.

Dock ska man alltid komma ihåg att alla kämpar med nåt hela tiden. 

Så stöd de som du kan stödja. Jag hoppas jag gör det. Lite iallafall. 

Nu återgår jag till min favoritposition på soffan och fortsätter att göra ingenting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar