tisdag 18 februari 2014

Du är delaktig, du är vid liv.

Det är en av de där fundamentala sakerna som jag har insett på senare år. Såna saker som är fundamentala men så enkla så det är lätt att förbise. Att ge ut är att få.

För länge låste jag in mig och vägrade vara delaktig i nåt. Avstängd totalt från vad känslor är. Vissa hjälpmedel fanns på ett skadligt sätt. Tack vare en syster som bitchslappade mig till att antingen vara nykter eller att fortsätta vara inne i dimmorna kunde resan mot att känslorna vaknade till liv igen. För vi är ju skapta till att känna. Visserligen tog det typ 5 år av nykterhet innan alla känslor var igång igen och kunde blomma ut.  Men de är igång och jag kunde vara delaktig till fullo igen. Men några år in på det har jag insett att lägga ut massa bra ger massa bra tillbaka. 

Så att säga att någon inte är delaktig i livet är totalt fel! 

Det är en grundsten i vad jag tror på. Önskar jag kunde vara mer specifikt i mina åsikter, iallafall till filosofi och politik. Men det känns inte rätt på nått sätt. För i fall jag säger att jag är typ vänsterpartist så måste jag ta ansvar för allt i politiken de tror på och det kan jag inte. Blir för dogmatiskt för min smak. Att engagera sig är en sak, men att vara tvungen att försvara det som jag inte tror på i filosofin kan jag inte. Så engagera sig i det jag tror på till fullo är det enda jag kan göra. Så att försöka ge nåt till världen är ett sätt jag kan göra. Mina funderingar också. Förhoppningsvis inspirerar det någon till att tro igen.

Flummigt, yes! Men jag gillar det smått flummiga, surrealistiska i världen. För världen är tråkig ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar